Vicky kookt

Organiseer jij een workshop, retreat of een andere groepsactiviteit waarbij je graag een maaltijd wilt serveren? Maar kom je altijd uit op de ‘standaard-horeca-opties’ en wil je eens totaal iets anders? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Met een Horeca diploma op zak en een passie voor voeding zorg ik voor een heerlijke vegetarische of veganistische maaltijd. Eventueel aangevuld met een voedzaam tussendoortje.

Ik werk altijd met verse en pure producten uit het seizoen.
Speciale dieetwensen zijn overleg altijd bespreekbaar. Ik ben creatief en flexibel.
 
Tevens ben ik ook bereid om mee op locatie te gaan en ter plekke vers te koken voor jouw deelnemers van je dag/ weekend of week- retrait en zelfs het hele eet-plan onder mijn zorg te nemen.
 
Prijs: 
Lunch (iets warms en een salade of broodje) en een tussendoortje: vanaf €15,- p.p.
(exclusief eventuele bezorgkosten)
 
(maximaal 20 personen) 
 

Mijn menukaart is in de maak dus houdt deze website in de gaten!

Stuur me gerust een mailtje als je nog vragen of interesse hebt.

Eten zit in mijn hoofd en hart

Naast coachen heb ik vele passies. Een daarvan is voeding!

Vanaf mijn jeugd speelt voeding al een belangrijke rol in mijn leven. Bij ons thuis werd alles ‘gevierd’ met eten! Weekenden, verjaardagen, kermis, Carnaval en alle andere feestdagen waren een gelegenheid voor mijn ouders en oma, die naast ons woonde, om uitgebreid te koken, hapjes te maken en samen te eten. Mijn eigen verhouding met voeding is niet altijd goed geweest en ik gebruikte het ook om emoties weg te eten. Met als gevolg dat ik op mijn 16de ongeveer 85 kg woog… Dat is bij een lengte van 1.64 toch echt veel en veel te zwaar.

Ik besloot toen zelf om het roer om te gooien en gezonder te gaan eten en te bewegen. Met als resultaat dat ik 23kg afviel! Achteraf gezien at ik toen veel te weinig maar op dat moment werkte het wel voor mij.


In de jaren die daarop volgde heb ik altijd geschommeld met mijn gewicht en mijn zwakke punt is nou eenmaal dat ik echt LEEF voor eten… S ´ochtends is het eerste waar ik aan denk als ik mijn ogen open; Wat zal ik ontbijten? Mijn ijskast, diepvries en voorraadkast is altijd gevuld zodat ik ten alle tijden iets kan maken voor evt. onverwacht bezoek. Ik kook altijd te veel en de restjes gebruik ik dan nog om weer wat anders lekkers van te maken. Eten zit constant in mijn hoofd en hart.

Ongeveer 8 jaar geleden ben ik me echt meer gaan verdiepen in gezonde voeding en wat dat doet met je lijf en geest. Ik heb zelf enkele jaren een levensstijl gevolgd waarin ik alle suikers, tarwe, snelle koolhydraten, koemelk en varkensvlees zo veel mogelijk heb geschrapt uit mijn dieet. Het gevolg was dat ik fitter werd dan ooit en uiteindelijk een marathon heb gerend! Heel gaaf om mee te maken dat ik, degene die altijd als laatste gekozen werd bij de gym, een marathon kan rennen!


Op dit moment zitten er toch weer een paar kilo’s aan (ik blijf een levensgenieter he?) en ben ik op een wat mildere manier een goede tussenweg aan het zoeken voor mezelf. Het belangrijkste voor mezelf is, dat ik me goed voel in mijn lijf en geen klachten heb waarvan ik weet dat ze door verkeerde voeding komen.  Zoals eczeem of pijnlijke gewrichten (Dit is per persoon verschillend en dit zijn mijn eigen klachten).

Ik weet hoe het moet, maar ook ik heb daar soms geen zin in! Hahahahaha!

Ondertussen heb ik een opleiding Ayurvedische geneeskunde gedaan en de Ayurvedische keuken boeit me echt enorm! Zeker de invloed die voeding en specerijen kan hebben op ons lichaam en mind. Dit komt dus ook terug in mijn manier van koken.

Het is een mix met als hoofdingrediënten; Vers, smaakvol, seizoen producten en heel veel liefde en aandacht.

Stuur me gerust een mailtje als je nog vragen of interesse hebt.