'Als je iets wilt, zul je er voor moeten werken!’

‘Als je ergens aan begint, dan maak je het ook af!’

‘Altijd kunnen zorgen voor jezelf!’

Van kinds af aan heb ik deze principes meegekregen. Hele waardevolle principes die me heel ver hebben gebracht en ertoe geleid hebben waar ik ben vandaag de dag! Iets waar ik mijn ouders ook heel dankbaar voor ben. Het heeft geleid tot een ongelooflijk doorzettingsvermogen en vastberadenheid om te gaan voor iets wat ik echt wil. Het heeft me zelfvertrouwen en standvastigheid geleerd en om altijd door te gaan. Niet bij de pakken neerzitten!

Maar uiteindelijk heeft het me ook bijna een burn-out opgeleverd… Het altijd maar doorgaan, altijd dat nieuwe ‘doel’ wat ik mezelf gesteld had bereiken, altijd sterk zijn, altijd anderen op de eerste plek zetten en als laatste pas aan mezelf denken. Altijd alles zelf willen oplossen en vooral nooit om hulp vragen. Zelf altijd klaarstaan als luisterend oor, maar nooit mijn eigen zorgen en problemen delen…en ga zo maar door.
 
Een paar jaar geleden besloot ik voor mezelf dat dit patroon wel eens doorbroken mocht worden. Het sloopte me namelijk en stukje bij beetje verloor ik steeds meer plezier in het leven en raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd. Zo wilde ik mijn leven niet meer leven!
 
Als je eenmaal je eigen patronen gaat aankijken, is dat soms best wel een heftige ervaring. Het is lachen en huilen. Het is soms verwarrend en zelfs verlammend. Heel lang stond ik voor mijn gevoel dan ook stil. Ik wilde zo veel, er zaten zoveel ambities en ideeën in mijn hoofd en ik wilde DOOR! 

Achteraf besef ik pas dat die stilstand nodig was om tot mezelf te komen. Om zelf te kunnen zien dat ik in de kern eigenlijk een heel tevreden mens ben met heel veel totaal verschillende interesses en kwaliteiten en dat ik dat mag omarmen en delen met de wereld! Ik ben allesbehalve ‘gemiddeld’ en daar mag ik trots op zijn. Dat maakt me juist tot de unieke persoon die ik ben.
 
Ik mag mezelf laten zien.
Ik mag ruimte innemen.
Ik mag stralen op mijn eigen, unieke manier en anderen daarin meenemen!
 
Mijn praktijk heeft dan dus ook een zeer gevarieerd aanbod. Juist omdat ik dat zelf ook ben. Het is een weerspiegeling van mijn passies en een stuk van mij als mens. Ik word er blij van als ik dat met anderen mag delen en we samen kunnen ontdekken, spelen en de diepgang kunnen opzoeken. 
 
Het leven is te kort om niet jezelf te kunnen zijn. Dus zet jezelf alsjeblieft op nummer 1!

P.s.: Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Maak dan nu een afspraak.