Ja hoor lieve mensen, hier is die dan! Mijn eerste blog…

Ik deel met regelmaat iets op Insta, maar ik kreeg steeds meer de vraag of ik de recepten ook wilde delen. Natuurlijk wil ik dat wel! 
 
De recepten bedenk ik echter niet zelf. Ik vind vooral op Instagram heel erg veel inspiratie voor Vegan, Vegetarische en ook glutenvrije recepten. Meestal geef ik daar mijn eigen draai aan en is de originele versie, niet de versie die mijn klanten krijgen! Hahahahaha!
 
Regels zijn er om gebroken te worden toch…? 😉
En even voor de duidelijkheid; Ikzelf ben echt een alleseter. Maar mijn klanten vragen voornamelijk Vegan en ik vind het heerlijk om mezelf daarin uit te dagen en het zo lekker en gezond mogelijk te maken!
 
Vorige week zat ik voor het eerst een hele week in het buitenland om te koken voor een supermooi retreat gericht op de elementen en een stukje yoga.
Ik verzorgde alle maaltijden, en dat werd een volledig Vegan menu.
 
Ik vind het echt heerlijk als mijn klanten het eten zo lekker vinden dat ze niet eens door hebben dat ze Vegan eten de hele week! En dat is gelukt… Het grootste compliment dat ik kreeg was letterlijk; ‘Ik wist niet dat Vegan zo ontzettend gevarieerd en lekker kon zijn!’  
 
Mijn eigen favorieten moest ik natuurlijk maken…
En eentje daarvan is deze ontzettend lekkere Blueberry Baked Oats!
Het is een vullend, warm, romig maar tevens fris gerecht door de bessen en de citroen die er in zit. Echt; MAAK DEZE THUIS!
 
Dus bij deze, het recept;

Blueberry baked oats

Benodigdheden:
 – 525 gram havermoutvlokken
– 3 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel (afgestreken) zeezout
– 3 theelepels vanille extract of 2 peulen (merg er uit geschraapt en peulen meebakken)
– 6 ‘lijnzaad eieren’ ( 6 eetlepels gebroken lijnzaad, 12 eetlepels water, laat 10 minuten staan en dik worden
– 6 eetlepels kokosolie (gesmolten)
– 12 eetlepels agavesiroop
– +/- 800 ml havermelk (Ik vind die van Oatly het lekkerste…)
– 3 grote citroenen (sap en rasp)
– 450 gram bosbessen
 
Bereiding: 
Mix eerst alle ‘droge’ ingrediënten door elkaar en voeg daarna alle ‘natte’ ingrediënten toe. 
Roer dit alles goed door elkaar totdat je een soort van stevig beslag hebt 
Schenk dit in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak in een  voorverwarmde oven op 180 graden (boven en onderwarmte) goudbruin.
Serveer eventueel met extra bosbessen en evt haveryoghurt.
 
Deze hoeveelheid kun je ook door de helft delen eventueel. Dit is namelijk best wel een grote portie. Maar het is de tweede dag ook nog erg lekker!
 
Liefs en smakelijk eten! Vicky
Chat openen
1
Heb je vragen?
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?